Benvinguts a bord! / ¡Bienvenidos a bordo!

Arriba una altra reunió de Nous Col·laboradors. Què bé!
 
Un cop més el repte aquell de “com-explico-en-una-hora-què-és-un-voluntari-i-què-és-i-què-fa-greenpeace-realment”. Una sala amb vint o trenta mirades que expressen des de moltes ganes de gairebé tot fins allò de “a veure quina en deixen anar” passant per “Apa! No són només balenes?”.
 
Ronda de presentacions i aspiracions. “A mi em mata allò del chapapote de BP”. “Això del cotxe elèctric,  funciona o no?”. “Però que no exportem energia a França?” .”I el que es diu de les accions de Shell?”. Anem per parts.
 
Som Campanyes: Boscos, Canvi Climàtic, Oceans, Nuclear, Conflictes, Transgènics, Contaminació, Desarmament.
 
Som No Violents: volem Pau, i volem que sigui Verda.
 
Som Independents: informem, denunciem i ens sostenen les quotes de socis. Així que prou de llegendes urbanes i teories conspiradores.
 
L’ambient s’anima. Alguna pregunta. Més curiositat.
 
Què fem?

Treballem molt i ens mullem encara més, de moltes maneres diferents: no tots galopem per la mar a cavall d’una zodiac o ens despengem de la torre de refrigeració d’una nuclear. Però sí que tots podem contribuir a canviar actituds i polítiques per tal que aquest planeta maltractat i els seus desorientats habitants comptin amb millors opcions de futur.
 
Com ho fem?

Des d’una taula informativa a una recollida de signatures. Des de preparar una sessió formativa per als companys sobre un tema que coneixem prou bé fins dur un grapat de trucs de sostenibilitat domèstica a les energètiques dames de la Llar del Jubilat. Xerrades a les escoles, perquè els infants són el futur i sense educació no n’hi ha, ni de comprensió, ni de coneixement. Gent com tu i com jo fent gairebé de tot amb convenciment, seriositat i ganes d’aprendre a comunicar i demostrar amb gests quotidians i de vegades extraordinaris que la pau verda és possible a petita i gran escala.
 
Però jo no en sé… És clar que en saps! Encara no saps que saps fer un munt de coses: dóna’t una oportunitat i comparteix-ho.
 
Res que tu no puguis fer, si vols. Tant o més d’allò que molts de nosaltres ja han fet o continuen fent. Mireu els que us parlen de “ser voluntari a Greenpeace”. Semblen persones normals, amb vides d’anar per casa. Doncs sí, vosaltres sou així, persones amb aspiracions estupendes i realitzables per a les qual esforçar-se, com tots i cada un dels que varen començar entrant per aquella porta amb posat de “a veure què em trobo”, i van continuar entrant cada vegada amb l’ànim de “a veure què més podem fer avui”.
 
I recorda: si no és divertit, no és pas sostenible.
 
Aquí és on començaria de debò tota la història.
 
Així que benvingut i benvinguda a bord!

Benvingut al Voluntariat de Greenpeace.
 
Sol Solà, voluntaria del grup local de Barcelona

——————————————————————————————————————-
 
Llega otra reunión de Nuevos Colaboradores. ¡Bien!
 
Una vez más, el reto aquel de “cómo-explico-en-una-hora-qué-es-un-voluntario-de-greenpeace-y-qué-es-y-hace-greenpeace-mismamente”. Una sala con veinte o treinta miradas que expresan desde muchas ganas de casi todo hasta el “a ver qué me cuentan” pasando por algún “¡Anda! ¿No sólo ballenas?”
 
Ronda de presentaciones y aspiraciones. “A mi me mata lo del chapapote de BP”. “Lo del coche eléctrico ¿funciona o no?”. “¿Pero, no exportamos energía a Francia?” .”¿Y lo de las acciones de Shell?”. Vayamos por partes.
 
Somos Campañas: Bosques, Cambio Climático, Océanos, Nuclear, Conflictos, Transgénicos, Contaminación, Desarme.
 
Somos No Violentos: queremos Paz y queremos que sea Verde.
 
Somos Independientes: informamos, denunciamos y nos sostienen las cuotas de socios. Así que fuera leyendas urbanas y teorías conspirativas.
 
El ambiente se va animando. Alguna pregunta. Más curiosidad.
 
Lo que hacemos…

Trabajamos mucho y nos mojamos más, de muchas formas distintas. No todos galopamos por el océano a lomos de zodiacs o nos descolgamos de la torre de refrigeración de una nuclear. Pero sí que todos podemos contribuir a cambiar actitudes y políticas para que este maltratado planeta y sus perdidos habitantes cuenten con mejores opciones de futuro.
 
¿Cómo lo hacemos?

Desde una mesa informativa a una recogida de firmas; desde preparar una sesión formativa para los compañeros sobre un tema que conocemos bien a llevarles un puñado de trucos de sostenibilidad doméstica a las energéticas damas del Hogar del Jubilado; charlas en las escuelas, puesto que los niños son el futuro y sin educación no hay comprensión ni conocimiento; gente como tú y como yo haciendo de casi todo con convencimiento, seriedad y ganas de aprender a comunicar y a demostrar con gestos cotidianos y a veces extraordinarios que la paz verde es posible a pequeña y gran escala.
 
Pero yo no sé… ¡Claro que sabes! Aún no sabes que sabes hacer un montón de cosas: date la oportunidad y compártelo. Nada que tú no puedas hacer, si quieres. Tanto o más de lo que muchos como nosotros ya han hecho o siguen haciendo. Mirad a los que os están hablando de ser voluntario en Greenpeace. Parecen personas normales, con vidas corrientes. Pues sí, vosotros sois así, personas con aspiraciones estupendas y realizables por las que esforzarse, como todos y cada uno de los que empezaron entrando por esa puerta con cara de “a ver qué me encuentro”, y siguieron entrando en cada ocasión con el ánimo de “a ver qué más podemos hacer hoy”.
 
Y recuerda: si no es divertido, no es sostenible.
 
Aquí es donde empezaría de verdad toda la historia.
 
Así que ¡bienvenido y bienvenida a bordo!

Bienvenido al Voluntariado de Greenpeace.

Sol Solà, voluntaria del grupo local de Barcelona

Anuncios

Acerca de L@s Voluntari@s

Los voluntarios y voluntarias de Greenpeace España actúan
Esta entrada fue publicada en Catalunya y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s