Xerrada sobre nuclears en Biocultura / Charla sobre nucleares en Biocultura

Com cada any el Palau Sant Jordi acull la fira Biocultura, en la qual no falta l’stand del grup local de Barcelona. És una fira fonamentalment comercial però també amb una faceta reivindicativa, ja que compta amb la presència d’ONG’s ambientalistes, a més de mostrar una faceta cultural, consistent en xerrades o projeccions de cinema.

Així com l’any passat vam exhibir la pel·lícula Age of Stupid i la vam comentar amb el públic, aquest any vam decidir a realitzar una xerrada formativa sobre energia nuclear, aprofitant el material i les idees fresques de la recent formació que es va fer per als voluntaris.

Només disposàvem de la sala durant una hora: en aquest breu temps havíem d’explicar diverses qüestions fonamentals sense saturar els assistents. Era un repte però penso que vam aconseguir transmetre aquestes idees:

 • Que l’energia nuclear va sorgir a causa d’un interès militar abans que econòmic
 • Que no és barata i que les fonts renovables no són cares
 • que la seva aportació energètica global és mínima i perfectament substituïble
 • Que els residus són molt més radioactius que el combustible original i que no existeix solució per a ells
 • Que no hi ha un llindar segur per a la radiació i que la zona d’exclusió de Fukushima no comprèn tota l’àrea on hi ha risc per a la salut
 • Que, encara que ens insisteixin que Fukushima no és Txernòbil, les xifres són evidents i demostren que tenen molt en comú

El públic va estar molt receptiu i va escoltar amb interès les dades que desmenteixen les mentides i mitges veritats que copen l’espai mediàtic. Casualment, aquest mateix cap de setmana s’ha batut el rècord de producció eòlica, que han aportat més del 50% de l’electricitat, just quan 4 de les 8 nuclears espanyoles estaven parades per recarregues o avaries.

Finalment els convidem a participar en la manifestació antinuclear del 5 de Juny a Barcelona:

Ricardo, del Grup de Voluntaris de Barcelona

——————————————————————————————————————–

Como cada año el Palau Sant Jordi acoge la feria Biocultura, en la que no falta el stand del grupo local de Barcelona. Es una feria fundamentalmente comercial pero también con una faceta reivindicativa, puesto que cuenta con la presencia de ONG’s ambientalistas, y una faceta cultural, consistente en charlas o proyecciones de cine.

Del mismo modo que el año pasado exhibimos la película Age of Stupid y la comentamos con el público, este año pensamos en realizar una charla formativa sobre energía nuclear, aprovechando el material y las ideas frescas de la reciente formación que se hizo para los voluntarios.

Sólo disponíamos de la sala durante una hora: en ese breve tiempo debíamos explicar varias cuestiones fundamentales sin saturar a los asistentes. Era un reto pero pienso que conseguimos transmitir estas ideas:

 • Que la energía nuclear surgió por un interés militar antes que económico
 • Que no es barata, y que las fuentes renovables no son caras
 • Que su aportación energética global es mínima y perfectamente sustituible
 • Que los residuos son mucho más radiactivos que el combustible original y que no existe solución para ellos
 • Que no hay un umbral seguro para la radiación y que la zona de exclusión de Fukushima no comprende todo el área donde hay riesgo para la salud
 • Que, aunque nos insistan en que Fukushima no es Chernóbil, las cifras son tercas y demuestran que tienen mucho en común

El público estuvo muy receptivo y escuchó con interés los datos que desmienten las mentiras y medias verdades que copan el espacio mediático. Casualmente, este mismo fin de semana se ha batido el récord de producción eólica, que han aportado más del 50% de la electricidad, justo cuando 4 de las 8 nucleares españolas estaban paradas por recargas o averías.

Finalmente, les invitamos a participar en la manifestación antinuclear del 5 de Junio en Barcelona.

Ricardo, del Grupo de voluntarios de Barcelona

Anuncios

Acerca de L@s Voluntari@s

Los voluntarios y voluntarias de Greenpeace España actúan
Esta entrada fue publicada en Catalunya y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s