Cadascú, a la seva feina antinuclear / Cada uno, a su faena antinuclear

Diumenge passat ens vam manifestar en contra de l’energia nuclear. El resultat a vista pública és un: milers de persones transitant els carrers i un grup de Greenpeace animant la marxa groga amb la seva pròpia xaranga. Al grup local de Barcelona, però, cadascú, va viure la jornada i els dies previs de manera ben diferent, fos quin fos el seu grau d’implicació i les seves funcions… Organitzar la logística de l’esdeveniment, coordinar amb la resta d’entitats que secundaven la marxa, informar mitjançant les xarxes socials del grup, assistir, ajudar…

Sol:

Com poses d’acord 100 entitats en les formes, els matisos, el lema de la manifestació, l’esperit del manifest, el protocol de marxa darrera una pancarta? Com comparteixes la feina i superes les discrepàncies? Delegada i un grapadet de voluntas s’hi posen de bon grat a ajudar en la gran tasca comunal de la plataforma.
I comencen les trucades, de les reunions surt un pressupost, del pressupost unes octavetes i de les octavetes uns voluntaris de moltes entitats que les reparteixen… i s’acaba a una mani amb 3.000 persones que volten Colom amb una pancarta gegant. Hores i hores d’acords i feina de molta mena, des de disseny a virals a les xarxes per acabar caminant tots plegats cap a la fí de l’era nuclear.

Vicenç:

I et diuen: Vindran voluntas de tota Espanya! I en un primer moment penses que serà fantàstic. Però després comences a pensar… i on dormiran? Que menjaran? On es pot fer una xerrada formativa sobre el tema? I sobretot, quants seran? Comencen a apuntar-se: 10, després 30… més de 50 persones de tot l’estat… però es que són molts! I també hem de tenir en compte el voluntariat propi de la ciutat, que com era d’esperar, respon increïblement bé.
Finalment, vam ser més de 100 persones, les quals ens hem allotjat, hem menjat, ens hem format i ens hem manifestat, junt a milers més, per a deixar clara una postura que a tots, i cada dia a més gent, ens sembla la més clara envers de l’energia nuclear i els reptes energètics de futur. Una feinada que bé val la pena, vist el resultat: ha sigut fantàstic i hem sigut molta gent així que ho repetiries demà mateix!”

Patrícia:

Com comunicar bé? Quina estratègia seguir? Feia dies que somiava amb les xarxes i la manifestació. Somiava que cada dia teníem més amics a Facebook, que jo veia com el comptador anava creixent en número… Dir, informar, transmetre el missatge: V-E-N-I-UUUU, aquesta era la preocupació del grup de xarxes socials…

Jutta:

I hem estat debatent molt sobre com fer-ho. I publiquem els motius antinuclears, així recordem els fets rellevants i no repetim missatges. Això necessita més d’un tweet o dos, i ara solament falta un hashtag… Després de molt debat, ens quedem amb #5Jmanibcn. A més, les 100 entitats ja havien decidit destacar el dia de medi ambient amb #diaMA. I no podíem deixar de mencionar que som #voluntasgp i en general diem #NuclearesNo….
Al final, comença la mani i els de xarxes no sabem què fer primer: ballar, cridar, twittejar, treure fotos, cantar o repartir info. Resulta que fem de tot una mica i molt, sense parar de ballar, i al final quedem ben contents els xarxeros de els xarxeros de @greenBCNGL:

Patrícia:

I també és important estar. Molts hem donat el nostre temps “només” sent-hi. El dia abans de la manifestació, a la tarda, assisteixes a una formació a càrrec de Carlos Bravo plena de gom a gom. Ens hem de formar i hem de fer pinya. A la mani vas, diumenge, tan feliç, i et manifestes amb la resta de companys de tot l’estat. I et sents bé i tots cantem fort “Vamos a cantar mentiras tralará, vamos a cantar mentiras tralará, vamos aaa contaaar mentiraaas”.

En fi, CONTRIBUIR. Cadascú com ha pogut i ha sabut. Gràcies a tots i totes!


Patricia, Sol, Jutta y Vicenç, del grup local de Barcelona

———————————————————————————————————————-

El pasado domingo nos manifestamos en contra de la energía nuclear. El resultado a vista pública es uno: miles de personas transitando las calles y un grupo de Greenpeace animando la marcha amarilla con su propia charanga. En el grupo local de Barcelona, pero, cada cual, vivió la jornada y los días previos de manera muy diferente, fuera qué fuera su grado de implicación y sus funciones… Organizar la logística del acontecimiento, coordinar con el resto de entidades que secundaban la marcha, informar mediante las redes sociales del grupo, asistir, ayudar…

Sol:

¿Cómo pones de acuerdo 100 entidades en las formas, los matices, el lema de la manifestación, el espíritu del manifiesto, el protocolo de marcha última una pancarta? ¿Cómo compartes el trabajo y superas las discrepancias? Delegada y un puñadito de voluntas se ponen de buen grado a ayudar en la gran tarea comunal de la plataforma.
Y empiezan las llamadas, de las reuniones sale un presupuesto, del presupuesto unas octavillas y de las octavillas unos voluntarios de muchas entidades que las reparten… y se acaba con una mani con 3.000 personas que pasan por Colon con una pancarta gigante. Horas y horas de acuerdos y trabajo de mucho tipo, desde diseño a virales en las redes para acabar andando todos juntos hacia el fin de la era nuclear.

Vicenç:

Y te dicen: ¡Vendrán voluntas de toda España! Y en un primer momento piensas que será fantástico. Pero después empiezas a pensar… ¿y dónde dormirán? ¿Que comerán? ¿Dónde se puede impartir una charla formativa sobre el tema? Y sobre todo, ¿cuántos serán? Empiezan a apuntarse: 10, después 30… más de 50 personas de todo el estado… ¡pero sé que son muchos! Y también tenemos que tener en cuenta el voluntariado propio de la ciudad, que como era de esperar, responde increíblemente bien.
Finalmente, fuimos más de 100 personas, las cuales nos hemos alojado, hemos comido, nos hemos formado y nos hemos manifestado, junto a miles más, para dejar clara una postura que a todos, y cada día además gente, nos parece la más clara hacia de la energía nuclear y los retos energéticos de futuro. Una faena inmensa que bien vale la pena, visto el resultado: ha sido fantástico y hemos sido mucha gente así que… ¡lo repetirías mañana mismo!

Patrícia:

¿Como comunicar bien? ¿Qué estrategia seguir? Hacía días que soñaba con las redes y la manifestación. Soñaba que cada día teníamos más amigos a Facebook, que yo veía como el contador iba creciendo en número… Decir, informar, transmitir el mensaje: V-E-N-I-I-I-I-D, esta era la preocupación del grupo de redes sociales…

Jutta

Y hemos ido debatiendo mucho sobre cómo hacerlo. Y hemos publicado los motivos antinucleares, así recordábamos los hechos relevantes y no repetíamos mensajes. Esto necesita más de un tweet o dos, y ahora solamente falta un hashtag… Después de mucho debate, nos quedamos con #5Jmanibcn. Además, las 100 entidades ya habían decidido destacar el día de medio ambiente con #diaMA. Y no podíamos dejar de mencionar que somos #voluntasgp y en general decimos #NuclearesNo….
Al final, empieza la mani y los de redes no sabemos qué hacer primero: bailar, llamar, twittear, sacar fotos, cantar o repartir info. Resulta que hacemos de todo un poco y mucho, sin cesar de bailar, y al final quedamos muy contentos los de las redes de els xarxeros de @greenBCNGL:

Patrícia

Y también es importante estar. Muchos hemos dado nuestro tiempo “sólo” estando. El día antes de la manifestación, por la tarde, asistes a una formación a cargo de Carlos Bravo atestada. Nos tenemos que formar y tenemos que hacer piña. A la mani vas, el domingo, tan feliz, y te manifiestes con el resto de compañeros de todo el estado. Y te sientes bien y todos cantamos fuerte “Vamos a cantar mentiras tralará, vamos a cantar mentiras tralará, vamos aaa contaaar mentiraaas”.

En fin, CONTRIBUIR. Cada cual cómo ha podido y ha sabido. ¡Gracias a todos y todas!

Patricia, Sol, Jutta y Vicenç, volutnarios del grupo local de Barcelona

Anuncios

Acerca de L@s Voluntari@s

Los voluntarios y voluntarias de Greenpeace España actúan
Esta entrada fue publicada en Catalunya y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Cadascú, a la seva feina antinuclear / Cada uno, a su faena antinuclear

  1. Diego Fernández dijo:

    Enhorabuena por el trabajo.
    Un saludo de un voluntario, desde Soria.

    Diego Fernández.-

  2. Chus dijo:

    Me sumo a la enhorabuena de Diego, fantástico el trabajo del grupo local de Barcelona y al resto de grupos locales que han asistido y como ha dicho Sol, todos juntos hacia el fin de la era nuclear.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s