Dofins fluorescents en un dia lliure / Delfines fluorescentes en un día libre

Dofins fluorescents en un dia lliure

28 de desembre 7:20  i m’aixeco per, aquesta vegada, guanyar-li la partida al noi que ve a despertar-nos a les 7:30. Quan creia que ho havia aconseguit em comenten que avui és dia lliure… Em quedo amb cara de circumstàncies. Encara que els diumenges hi ha dia lliure, el capità va voler donar un descans extra a la tripulació pel treball que s’havia fet fins al moment. El dia de Nadal va ser diumenge i aixo restava un dia de escans a la tripu.

I és veritat, jo ho vaig agrair perquè estar al Rainbow Warrior no és venir de turisme, és venir a treballar des del moment que salpa. Fins a aquest dia lliure pràcticament no hem parat: des d’apuntar-se a diverses tasques de manteniment, neteja, fer uns treballs en coberta o posar ordre a la biblioteca… Les tasques fan que el temps passi per moments molt ràpid, tot i que a la tarda les tasques disminueixen una mica.

Així que de sobte em trobo amb un dia lliure, pensant que no passarà gran cosa, però en baixar a la cabina i mirar per l’ull de bou veig amb sorpresa i amb total perfecció un dofí. Un dofí! En ser la primera vegada que els veig lliures i no en un lloc tancats vaig còrrer com un boig per veure’ls. En el camí em vaig creuar amb algú de la tripulació que es va quedar amb cara estranyada per com vaig sortir corrents. Va ser una cosa molt maca de veure: dofins des de la proa del vaixell. Ja amb això vaig pensar que el dia de descans ja estava “amortitzat”.

Al menjador hi ha una pissarra on es van apuntant coses com l’hora d’arribada a la destinació, alguna cosa que algú ha perdut, recorden que es tanquin les escotilles sempre per seguretat i en aquest dia lliure s’informa que hi haurà el passi d’una pel·lícula a la conference room. Fins que no va arribar Mir, el ràdio operador, i va posar la pel·lícula “At the edge of the world” no sabíem què anàvem a veure. Veure aquesta pel·lícula amb gent de Greenpeace i al Rainbow Warrior va ser, per a mi, un marc incomparable i més encara quan a parts de la pel·lícula nomenen Greenpeace.

Ja acabada la pel·lícula no podia demanar-li més al dia, ja m’anava camí de la cabina molt satisfet la veritat… però en l’últim moment ve corrents la Raquel per dir-me que es veuen dofins en la proa. Incrèdul, vaig pensar: a la nit? Han posat un llum? Però en arribar a la proa en la foscor total es podien escoltar quan sortien a respirar i si paraves atenció es veia tot el seu contorn en fluorescent. Més sorprès no podia estar, les preguntes sortien del meu cap com les vegades que es creuaven davant del vaixell. Allà mateix em van explicar que és degut al plancton que amb la seva bioluminiscencia permet que es vegi el contorn dels dofins…

———————————————————————————————————————————————————————–

28 de diciembre, 7:20 horas y me levanto para, esta vez, ganarle la partida a el que viene a despertarnos a las 7:30 horas. Cuando creía que lo había conseguido me comentan que hoy es día libre… Me quedo con cara de circunstancias. Aunque los domingos hay día libre, el capitán quiso dar un descanso extra a la tripulación por el trabajo que se había hecho hasta el momento. El día de Navidad además fue domingo, lo que restó un día de descanso a la tripulación.

Y es verdad. Yo lo agradecí porque estar en el Rainbow Warrior no es venir de turismo; es venir a trabajar desde el momento que zarpa. Hasta este día libre prácticamente no hemos parado: desde apuntarse a diversas tareas de mantenimiento, limpieza, hacer unos trabajos en cubierta o poner orden en la biblioteca… Las tareas hacen que el tiempo pase por momentos muy rápido, aunque por la tarde las tareas disminuyen un poco.

Así que me encuentro con un día libre, pensando que no iba a pasar gran cosa, pero al bajar al camarote y mirar por el ojo de buey veo con sorpresa y con total perfección un delfín.

¡Un delfín! Al ser la primera vez que los veo libres y no en un sitio encerrados, corrí como loco para verlos. En el camino, me crucé con alguien de la tripulación que se quedó con cara extrañada por cómo salí corriendo y fue algo muy lindo de ver: los delfines desde la proa del barco. Ya con esto pensé que el día de descanso estaba amortizado.

En el comedor hay una pizarra donde se van a puntando cosas como la hora de llegada al destino, alguna cosa que se perdió, recuerdan que se cierren las escotillas siempre por seguridad y en este día libre se informa que habrá pase de una película en la conference room. Hasta que llegó Mir, el radio operador, y puso la película At the edge of the world, no sabíamos qué íbamos a ver. Ver esta película con gente de Greenpeace y en el Rainbow Warrior fue, para mi, un marco incomparable aún cuando en partes de la película nombraban a Greenpeace.

Ya terminada la película, no podía pedirle más al día. Ya me iba camino del camarote muy satisfecho la verdad… Pero en el último momento, viene corriendo Raquel para decirme que se ven delfines en la proa. Incrédulo, pensé, ¿por la noche? ¿Habrán puesto una luz? Pero al llegar a la proa en total oscuridad, se podían escuchar cuando salían a respirar y, si prestabas atención, se veían todo su contorno en fluorescente. Más sorprendido no podía estar, las preguntas salían de mi cabeza como las veces que se cruzaban delante del barco. Ahí mismo me explicaron que es debido al placton, que con su bioluminiscencia permite que por la noche se vea el contorno de los delfines…

Alejandro, voluntario del grupo local de Cataluña

Sigue a Cataluña en las redes sociales…

Facebook

Twitter

Anuncios

Acerca de L@s Voluntari@s

Los voluntarios y voluntarias de Greenpeace España actúan
Esta entrada fue publicada en Catalunya y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Dofins fluorescents en un dia lliure / Delfines fluorescentes en un día libre

  1. Olga dijo:

    Quina enveja!!! Gaudeix al màxim!!! Petons des de terra!!!

  2. Hilaria Solis Preves dijo:

    Me parece magnífica la labor de Greenpeace, nuestro planeta tierra necesita de mucha ayuda para conservarse y sé que entre todos haremos la diferencia.

  3. riqui62 dijo:

    Disfruta todo lo que puedas

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s